Eén grote familie

Yvonne de Baat staat 100% achter haar school. Dat blijkt ook wel, want ze werkt er al 23 jaar als groepsleerkracht. “Ik ben er al zo lang omdat Burgst het welzijn van de leerlingen bovenaan zet. En omdat we een fijn, warm team hebben. Zelf zeggen we wel eens grappend: we zijn één grote familie.”

Welzijn voorop

Voor Yvonne staat het welzijn van de leerlingen voorop. “Ik zie school als een verlengstuk van thuis. Een vertrouwde omgeving waar leerlingen zich veilig voelen. Bij mij kunnen ze alles kwijt. Ook de dingen die ze thuis niet kunnen delen. Als ze dat doen, voelt dat goed voor mij. Op dat moment kan ik ze echt helpen. Bijvoorbeeld door het gesprek aan te gaan met ouders. En altijd op zo’n manier dat het kind er daarna geen gedoe van krijgt. Daar ga ik voor.”

Je mág je ontwikkelen, maar het hóeft niet

Dat Yvonne al zo lang op Burgst werkt, komt ook door het hechte team. “De directeur steunt me onvoorwaardelijk en ik voel me vrij in mijn werk. Ik krijg de ruimte om dingen uit te proberen. Ook het bestuur van Stichting Nutsscholen Breda is warm, empathisch en liefdevol. En dat bedoel ik niet zweverig, het is hier gewoon heel fijn.” Ook over de ontwikkelingskansen is Yvonne enthousiast. “Naast alle studiedagen mag je elk jaar een cursus uitkiezen. En voel je een jaar geen ruimte, dan is dat ook prima. Je hebt de vrijheid om je ontwikkelen, zonder dat er druk op ligt.”

Yvonne de Baat, groepsleerkracht NBS Burgst

Ook deze collega’s zijn nuts about werken bij Stichting Nutsscholen Breda!