Wannes

De natuur in

Wannes Rovers is niet alleen de vader van Lisa (6) uit groep 1/2, hij is ook NatuurWijzer op NBS Teteringen. Een NatuurWijzer laat leerlingen op een leuke en actieve manier kennismaken met de natuur. Met de groepen 5 tot en met 8 trekt Wannes 3 keer per jaar de natuur in. Wannes: “Ik besteed altijd aandacht aan hoofd, hart en handen, oftewel: leren, beleven en doen. Laatst ging ik met groep 6 op pad en was het thema bomen. Ik heb de leerlingen verteld hoe bomen groeien, we hebben een stilte-oefening gedaan waarbij ze met hun ogen dicht ervaarden hoe het was om een boom te zijn en tot slot hebben we samen een nest gebouwd.”

Oog voor elkaar

Vanzelfsprekend vindt Wannes het fijn dat NBS Teteringen veel aandacht heeft voor natuuronderwijs. Maar ook de aandacht voor de samenleving waardeert hij: “De kinderen leren naar de maatschappij te kijken en oog te hebben voor elkaar. Ze leren om niet te oordelen. Iedereen mag er zijn.”

Steentje bijdragen

Voor NBS Teteringen is het vanzelfsprekend om ouders te betrekken bij school. Wannes: “Ze vragen om inspraak en vinden het fijn als je wilt helpen. Bijvoorbeeld bij het voorlezen of om de school te versieren voor de koningsspelen. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om een steentje bij te dragen aan school.”

Jong en oud samen

“Kinderen uit alle klassen lunchen met elkaar op school. Mijn dochter zit in groep 2 en vertelde trots dat ze tijdens het eten naast een kindje uit groep 7 had gezeten. Ook speelt de school goed in op de behoeften van de kinderen. Mijn dochter heeft al belangstelling voor taal. Nu komt er af en toe een leerling uit groep 8 met haar lezen en schrijven.”

Lees de andere verhalen