Tamimount, Abdullah en Dawud

Goed onderwijs

Tamimount Kaddouri is de moeder van Abdullah (9) en Dawud (7). Ze legt uit waarom haar zoons de overstap hebben gemaakt naar NBS Dirk van Veen: “Ik heb me verdiept in de resultaten en de uitstroom van deze school en zag dat de kwaliteit van het onderwijs goed is. Ook zocht ik een school die oog heeft voor wat elke leerling nodig heeft. Mijn ene zoon kan soms wat extra hulp bij het lezen gebruiken en de andere juist wat extra uitdaging. Voor beiden is het hier goed geregeld.” Het Nutsonderwijs heeft geen relatie met het geloof. Tamimount: “Dat vind ik jammer, maar onze kinderen leren thuis over de Islam en zitten ook op Arabische les. Zo krijgen ze toch voldoende kennis mee over het geloof.”

Aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkeling

Tamimount vindt het fijn dat school aandacht besteedt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen: “Ze werken in de les met de Gelukskoffer. Dat gaat over thema’s als geluk, positief denken, dankbaarheid en zelfvertrouwen. Op deze school leren mijn kinderen ook dat het belangrijk is om iets te doen voor de samenleving. Zo hebben ze laatst kaarten gemaakt voor mensen in het verpleegtehuis.”

Toch is lezen het leukst!

Abdullah (9) zit nog niet zo lang op NBS Dirk van Veen, maar hij kon er makkelijk wennen en heeft het goed naar zijn zin. Abdullah: “Ik vind het hier leuk, want ik heb al veel vriendjes. En de juf legt de lesstof goed uit, zodat iedereen het snapt. Bij rekenen bijvoorbeeld doet ze op het bord voor hoe het moet.” Het leukst vindt Abdullah lezen. Als zijn moeder verbaasd kijkt, omdat Abdullah soms moeite heeft met lezen, legt hij uit: “Ik vind het leuk omdat ik aan het lezen ben in de Waanzinnige Boomhut. Dat boek hebben ze op school ook, dus hier lees ik verder waar ik thuis gebleven ben. Het is een serie boeken en in elk boek wordt de boomhut groter. Hij is nu wel 130 verdiepingen hoog. Ik vind het mooie boeken en daarom is lezen leuk.”

Lees de andere verhalen