Ruben, Astrid, Paco, Cato en Evi

“Wij houden op school rekening met elkaar”

Paco (10) en zijn zussen Evi en Cato (beiden 7) hebben het erg naar hun zin op NBS De Hoogakker. Paco: “Het is een fijne school. Iedereen is er voor elkaar en niemand sluit een ander buiten.” Cato vult aan: “We leren hoe we goed met elkaar kunnen omgaan. In de les hebben we het over het ik-, jij- en wij-kompas. Dat gaat over rekening houden met jezelf, met de ander of met iedereen. Het ik-kompas heb je bijvoorbeeld nodig als je in een situatie voor jezelf moet opkomen.”

Leuke lessen

Dat de kinderen graag naar school gaan, komt vooral door de leuke lessen. Ze weten alle 3 wel een goed voorbeeld. Evi: “Bij Boekenpraatjes mag je vertellen over een boek dat je gelezen hebt. Mijn praatje ging over De Gorgels, dat vind ik een superleuk boek.” Cato: “Vorige week moesten we een plattegrond van de klas maken. We moesten doen alsof we vanuit de lucht naar beneden keken.” Paco vindt vooral de uitleg in de lessen heel goed: “Zoals laatst toen het over schaduw ging. De juf laat dan ook echt met een lamp zien hoe schaduw werkt.” Maar Paco geeft ook lachend toe dat het niet alleen om de lessen gaat: “De feestjes hier op school zijn ook erg leuk!”

Betrokken

De 3 kinderen van Ruben van Boven en Astrid Leeman zitten op NBS De Hoogakker. Het valt hen op hoe betrokken de leerkrachten zijn. Ruben: “De verhalen in de rapporten zijn altijd een feestje om te lezen. Die zijn persoonlijk en laten zien hoe goed de leerkrachten de kinderen kennen. Dat merk je trouwens ook tijdens tienminutengesprekken. Doordat leerkrachten de leerlingen zo goed kennen, weten ze ook precies wat ze nodig hebben. Kinderen krijgen de lesstof op hun eigen niveau aangeboden en worden voldoende uitgedaagd, zonder dat ze op hun tenen hoeven te lopen. De werk- en leermethodes sluiten goed aan bij het nu en bij de toekomst. Ze zijn zowel analoog als digitaal: van geschiedenisboeken op tafel tot digitale rekenlessen en van schrijven met vulpen tot het werken met de laptop.” Moeder Astrid: “Na de vakantie hebben onze kinderen altijd veel zin om weer aan de slag te gaan. Als ze vrij zijn missen ze school echt!”

Lees de andere verhalen