Elke dag is een feestje!

Mariska van Gog studeerde af op de bovenbouw, maar is al vanaf het begin kleuterjuf bij De Hoogakker. Ze wil niet meer anders: “Ik voel me helemaal thuis bij de stichting, bij mijn school en bij de kleuters. Ik kijk altijd enorm uit naar een nieuwe werkdag. Hoe die gaat verlopen weet ik vooraf niet, maar 1 ding is zeker: elke dag is een feestje!”

Ik voelde meteen veel warmte

9 jaar geleden kwam Mariska als invalkracht naar De Hoogakker: “Ik voelde me heel welkom en was direct op mijn plek. Ik voelde zoveel warmte in het team. De collega’s staan open voor iedereen en hebben niet meteen een mening klaar. Echt iedereen is welkom. Dat zit ook in de visie van Nutsscholen Breda: openstaan voor iedereen. Heel mooi vind ik dat.”

Zijn wie je bent en worden wie je wil zijn

Bij De Hoogakker is veel diversiteit. Leerlingen en medewerkers, iedereen mag echt zichzelf zijn. Ook in je werk ben je vrij. Mariska: “Natuurlijk werken we met leerdoelen, maar ik mag zelf activiteiten, werkjes en lessen vormgeven.” Bij Nutsscholen mag je ook worden wie je wil zijn. “Als je hier werkt krijg je echt groeikansen. Iedereen staat open voor goede ideeën. Mijn collega wilde bijvoorbeeld wat gaan doen met leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong. Zij is inmiddels de drijfveer achter de plusklas die ze zelf heeft opgezet. Naast haar werk voor de klas!”

Laat je talent zien op de Doe-je-dingmiddag

Iedereen heeft talenten. En die laten ze bij De Hoogakker niet onaangeroerd. Een mooi voorbeeld is de Doe-je-dingmiddag. Een paar keer per jaar bedenkt elke leerkracht een activiteit rond zijn eigen talent. Bijvoorbeeld yoga, houtbewerking of iets met techniek. De leerlingen mogen zich inschrijven bij een activiteit die zij leuk vinden en waar zij hun talent in willen ontplooien. Mariska: “Ik doe vaak iets met koken en bakken. Dat is mijn passie en de kinderen vinden het ook leuk. Als het baksel lukt dan, maar dat is gelukkig meestal wel het geval!”

Mariska van Gog, groepsleerkracht NBS De Hoogakker

Ook deze collega’s zijn nuts about werken bij Stichting Nutsscholen Breda!