Ik kan hier echt mezelf zijn

Manon is leerkracht in groep 7 op NBS Dirk van Veen: “Van kleins af aan wist ik al dat ik juf wilde worden. En pipo. En eigenlijk ben ik het nu allebei. Lachen in de klas vind ik superbelangrijk. Die humor zit nou eenmaal in mij, ook als ik voor de klas sta, want daar ben ik gewoon lekker mezelf. Dat is ook mijn kracht. Kinderen voelen haarfijn aan of je echt bent of niet, dus voor de klas ben ik gewoon de pipo en de juf die ik altijd al wilde zijn.”

Veilige basis

Het allerbelangrijkste vindt Manon dat ze leerlingen op school een veilige plek biedt: “Toen ik zelf kinderen kreeg, besefte ik nog meer dat die kleintjes je kostbaarste bezit zijn. Een goed pedagogisch klimaat is essentieel. Het is belangrijk dat kinderen het fijn hebben. En die veiligheid wil ik ze bieden.”

Gezellige sfeer

Het thuisgevoel dat Manon haar leerlingen geeft, ervaart ze zelf ook op school: “We hebben een klein en hecht team en zijn heel vertrouwd met elkaar. De sfeer is fijn en de deuren staan altijd open. Bij collega’s en ook bij het MT. Zelfs als het razend druk is. Vóór corona planden we vaste theemomentjes met het team om even samen bij te kletsen. Gewoon in de klas van een van de collega’s, die dan voor thee en koekjes zorgde. Hopelijk komen die momenten snel terug. Ik mis die quality-time met elkaar.”

Manon van de Brand, groepsleerkracht NBS Dirk van Veen

Ook deze collega’s zijn nuts about werken bij Stichting Nutsscholen Breda!