Lisa, Emilie, Iris, Fabienne, Joyce en Valentijn

“Mijn school is uniek”

Als Lisa (10) NBS Teteringen een cijfer mocht geven, dan zou dat een 10 zijn. In heldere bewoording legt ze deze hoge score uit: “Mijn school is uniek. Echt iedereen is aardig, sociaal en behulpzaam. We leren hier ook praten over ons gevoel en hebben bijvoorbeeld les over pesten. En ik vind het leuk dat we met de hele school veel samen doen. Zo zitten de groepen door elkaar als we tussen de middag eten. En bij een viering mag je je werkjes laten zien. Aan je eigen groep, maar ook aan hogere en lagere groepen.”

Leerlingenraad

Lisa zit in de leerlingenraad van NBS Teteringen. “Wij denken mee over wat er nodig is op school. We hebben ook een eigen budget en mogen zelf bepalen waaraan we dat uitgeven. Dat kan bijvoorbeeld aan speeltoestellen zijn. Of aan een groene school. We hebben nu een eigen schooltuin, waar we zelf kruiden kweken. En we hebben al veel leuke dingen georganiseerd, zoals een gekke-harendag en een pyjama-dag.”

“Iedereen kent elkaar”

Joyce Kokx en Valentijn Jiskoot hebben 4 dochters op NBS Teteringen: “De school is klein. Iedereen kent elkaar en is heel betrokken bij de kinderen. We vinden het ook fijn dat ze aandacht aan het sociaal-emotionele aspect besteden en dat ze vaak klasoverstijgend werken. Zo is onze oudste op school ook wel eens de jongste. Daar leert ze van.”

Emilie (8): “Rekenen vind ik leuk, want dan zeggen we de tafels in koor. Of we stuiteren met een tennisbal terwijl we de uitkomst van een som zeggen.”

Fabienne (5): “Ik moet altijd lachen als de juf een grapje maakt.”

Iris (5): “Ik vind de rekenkast het leukst, vooral de lieveheersbeestjespuzzel. Maar die is nog wel moeilijk.”

Lisa (10): “We hebben een schoollied en als iedereen dat tegelijk zingt, voel ik me echt trots!”

Lees de andere verhalen