Hans, Dewi en Stijn

“Ik ben zo gelukkig hier op school”

Stijn (9) zit pas sinds kort op NBS Dirk van Veen, maar is nu al enthousiast: “Wat mij opvalt, is dat iedereen hier vriendelijk is. De sfeer is heel fijn. Er wordt niet gepest, kinderen houden zich aan hun afspraken en iedereen mag meespelen. En in de les zitten we allemaal rustig onze werkjes te maken. Op mijn vorige school voelde ik me wel eens eenzaam, maar nu niet meer. Ik zei gisteren nog tegen mama: Ik ben zo gelukkig op deze school!”

Een achtbaan ontwerpen

Stijn kan wel wat extra uitdaging gebruiken en ook daarvoor zit hij goed bij NBS Dirk van Veen. Zo gaat Stijn af en toe naar Studio Dirk waar kinderen in groepjes extra projecten doen, onder begeleiding van 2 juffen. Stijn glundert: “We moeten nu een attractie bedenken voor een pretpark. Ik ben een achtbaan aan het ontwerpen.”

Extra uitdaging

Hans Dorst, zijn vrouw Dewi en hun zoon Stijn (9) hebben bewust voor NBS Dirk van Veen gekozen. Hans legt uit: “Wij zagen dat de resultaten en de reviews van deze school goed waren en we werden hier heel vriendelijk ontvangen. Hier vinden ze het net als wij belangrijk om het maximale uit een kind te halen. Er zijn allerlei plus-taken waar Stijn in een groepje aan kan werken. Die extra uitdaging is goed geregeld.”

“Ik zag de trots”

Bij de kennismaking met NBS Dirk van Veen kregen Hans, Dewi en Stijn een rondleiding door de school. Dewi: “Toen wij hier voor het eerst binnenliepen, merkte ik meteen hoe aardig iedereen was. Leerlingen, leerkrachten en ouders, allemaal waren ze even vriendelijk tegen ons. We kregen uitleg van een leerling over Studio Dirk. Dat was hartstikke leuk. Maar nog mooier vond ik de blik in de ogen van de leerkracht die erbij stond. Ik zag gewoon hoe trots ze was op haar leerling.”

Lees de andere verhalen