Evita en Lauren

Uitleg op verschillende niveaus

De dochter van Evita Jacquemart zit in groep 2 op NBS Burgst en heeft het goed naar haar zin. Evita: “Toen Lauren (5) vorig jaar naar school ging, konden we uit 5 basisscholen in de buurt kiezen. Hier vond ik de sfeer meteen erg prettig. De grote hal was overzichtelijk en ik zag groepjes kinderen werkjes doen, zonder elkaar te storen.” Bij NBS Burgst leggen de leerkrachten de lesstof op verschillende niveaus uit. Evita: “Zo is het voor alle leerlingen begrijpelijk. En met lezen kun je bijvoorbeeld meedoen met het leesniveau dat het beste bij je past.”

Aandacht voor cultuur en wetenschap

Evita vindt het fijn dat ze op de school van haar dochter aandacht hebben voor extra vakken zoals cultuur en wetenschap. “Zo heeft Lauren soms musical- en dansles. Dat vindt ze hartstikke leuk. Ook komt er af en toe een muziekjuf. Of iemand voor science, die samen met de leerlingen leuke proefjes doet. Omdat de juf foto’s en verhaaltjes deelt in de Parro-app blijf ik goed op de hoogte van waar Lauren op school mee bezig is. In die app kan ik ook gemakkelijk even 1-op-1 iets vragen. Het contact met school is heel goed.”

“Ik vind Burgst-Atelier het leukst”

Lauren (5) vindt het Burgst-Atelier erg leuk. In het atelier gaan leerlingen in 3 blokken van 6 weken dieper in op een onderwerp en krijgen ze de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Lauren kijkt naar haar gekleurde handjes: “Ik ben nu bezig met stempelen. De juf had van aardappels allemaal verschillende stempels gemaakt. Die van de voetjes vond ik het leukst, want die kraakte steeds een beetje als je stempelde.” Naast het atelier is ook buitenspelen favoriet: “Op het schoolplein is de grote schommel het leukst. Die is rond en mijn vriendinnetje en ik gaan dan op de rand staan. Samen durven we keihoog!”

Lees de andere verhalen