Esther en Paul

“Ik geef mijn school een 10”

Esther (10) zit in groep 7 van NBS Dirk van Veen en geeft haar school het hoogste cijfer dat er is: een 10. Ze legt uit waarom: “Wij hebben hele aardige juffen. En ik vind dat mijn school goede lesmethodes heeft voor rekenen, taal en spelling. De uitleg is duidelijk en in de werkboeken staan leuke opdrachten. Het is ook fijn dat je hier op school extra uitleg krijgt als je iets lastig vindt. Het schoolplein vind ik trouwens ook leuk. Wij hebben een nieuw klimrek met rekstokken, een verkeersplein, een pannaveldje en een kunstgrasveld waar ik in de pauze vaak voetbal.”

Leuke beloningen

Esther vindt het ook leuk dat je op haar school punten kunt verdienen. Ze legt uit hoe dat werkt: “Je krijgt punten als je bijvoorbeeld goed oplet of als iedereen in de klas netjes doorwerkt. Je kunt zelf punten verdienen, maar ook als klas. Bij een bepaald aantal punten, krijg je dan een beloning. Ik mocht bijvoorbeeld de hele dag met gekleurde pennen schrijven in mijn schrift. En met de klas hadden we een filmmiddag met popcorn en limonade.”

“Als er iets is, dan praten ze erover”

Paul van Campen is de vader van Esther (10), die 4 jaar geleden is overgestapt naar NBS Dirk van Veen. Paul: “We werden hier toen heel vriendelijk ontvangen. Het is een fijne school met kleinere klassen en de leerkrachten luisteren echt naar je. En als er eens iets aan de hand is in de klas, dan bespreken ze dat met elkaar en zetten ze het samen recht. In alle openheid. Dat vind ik prettig.”

Lees de andere verhalen