Daniëlle, Ruben, Lieke en Cas

Lekker veel naar buiten

Daniëlle van Rosmalen is net als haar kinderen Ruben (11), Lieke (9) en Cas (6) erg blij met NBS Burgst: “Deze school past goed bij hoe wij in het leven staan. Wij zijn bijvoorbeeld graag buiten. Samen met onze kinderen gaan we vaak de polder in, op zoek naar dieren. We laten ons verwonderen door de natuur. Ik vind het fijn dat ze er bij Burgst ook regelmatig op uitgaan. De kinderen doen bijvoorbeeld speurtochten. En laatst zijn ze bij de biologieles salamanders gaan zoeken in de sloot.”

Samen

Samenwerken is voor Daniëlle ook belangrijk. Ze is dan ook blij dat ze daar bij NBS Burgst bewust aandacht aan geven. Daniëlle: “Ze werken niet alleen veel samen binnen de klas, maar ook met klassen onderling.” Als ouder word je ook betrokken. Daniëlle: “De school communiceert goed met ons als ouders. En missen we toch eens iets, dan bespreken we het samen en staan ze open voor verbetering!”

Ruben (11): “Mijn juf legt heel leuk uit. Vaak leren we ook door een spelletje te doen. Bijvoorbeeld als we bij taal een nieuw thema hebben. Maar rekenen vind ik het allerleukst. Dat doen we soms ook buiten. De juf legt dan sommen neer op het plein en wij rennen naar de juiste oplossing.”

Lieke (9): “Vandaag vond ik Rots en Water het leukst. Dan praten we over hoe je omgaat met elkaar. Het ging nu over respect. Dat je bijvoorbeeld wacht met reageren tot een ander is uitgepraat.”

Cas (6): “Als iemand niet leuk doet tegen mij, dan probeer ik het eerst zelf op te lossen. Dan zeg ik: Je doet niet zo aardig, wil je ermee stoppen? En als het niet lukt dan ga ik naar de juf. Dat heb ik op school geleerd.”

Lees de andere verhalen