Britt en Raf

“Ik voel dat ze van hem houden”

Britt Samson zat als kind op NBS Boeimeer en nu zit haar zoon Raf (9) er ook: “Het was toen al een fijne en toegankelijke school. En dat is nog zo. De school is klein, iedereen kent en helpt elkaar. Als je binnenloopt, groeten ze je allemaal. En als ik kijk hoe ze met mijn zoon omgaan, voel ik dat ze van hem houden. Dat is heel fijn!”

Iedereen betrokken

Britt vindt het prettig dat haar zoon leert samenwerken met kinderen uit andere groepen. “Zo lezen de oudere leerlingen voor aan de jongere. En mogen de jongste kindjes alvast een kijkje nemen bij de musical van groep 8. Het is een soort kruisbestuiving. Ze zorgen ook dat iedereen betrokken is. Een mooi voorbeeld vind ik de winterviering. Die noemen ze bewust niet kerstviering, want ze willen dat het feest voor iedereen toegankelijk is.”

“Wij hebben het schoolplein ontworpen”

Raf (9) heeft het goed naar zijn zin op NBS Boeimeer. Met plezier vertelt hij over de leerlingenraad waar hij in zit: “Wij hebben het nieuwe schoolplein ontworpen. Er komen straks veel planten. En houten randen om de bomen te beschermen. Er komt ook een mooi klimrek. En we krijgen ruimte op het plein voor buitenlessen. Als het goed weer is, kunnen we buiten zitten.” De leerlingenraad betrekt ook de rest van de school bij hun plannen. Raf: “We hebben tekeningen gemaakt, zodat iedereen kan zien hoe het schoolplein er straks uit komt te zien.”

Lees de andere verhalen